WAAROM IPEC?

Aangezien microbedrijven en kleine bedrijven vaak niet de middelen hebben om goede project managers aan te stellen, hebben ze vaak moeite met het managen van hun projecten en opdrachten. De meeste formele project management methodologieën zijn vaak te duur of te tijdrovend. Onderzoek heeft uitgewezen dat slechts 2.5% van de bedrijven al haar projecten succesvol afrondt. Dit vraagt om actie.

WAT IS IPEC?

IPEC staat voor Initiate, Plan, Execute en Close. Het IPEC project heeft als doel een nieuwe micro lite Project Management methodologie te ontwikkelen die aansluit op de behoeften van microbedrijven en kleine bedrijven. De methodologie is gebaseerd op de IPEC cyclus: Initiate, Plan, Execute en Close. Echter, het wordt niet enkel en alleen een methodologie. Gamification wordt een groot deel van deze methodologie. Gamification maakt gebruik van typische spelelementen (bijv. scores, competitie, spelregels etc.) bij andere activiteiten en wordt veelal gebruikt als marketing techniek om de betrokkenheid bij een product of dienst te vergroten.

 

Op basis van het IPEC-model, de methodologie en toolkit hebben we de IPEC-app ontwikkeld, een online tool met gamification-elementen die u helpt om projecten op een gestructureerde en effectieve manier te implementeren. Daarnaast heeft het partnerschap onlangs een rapport gepubliceerd over het bredere gebruik van gamification in het beroepsonderwijs (binnenkort beschikbaar via de website). Na 3 jaar Europese samenwerking zal het project eind augustus 2018 worden afgesloten. Om een idee te krijgen van wat we in de 3 jaar van het IPEC-project hebben gedaan, kun je onze nieuwsbrieven lezen in de sectie 'Nieuwsbrieven' van deze website. En vergeet natuurlijk niet om de IPEC-app te bekijken!